pátek 21. března 2014

Pikantní papriková omáčka k minutkovým masům


Na přípravu budete potřebovat:

1 červená paprika
1 špičatá paprika ( světlá)
1 větší kyselá okurka
1/2 kvalitní klobásy
1 cibule
2KL rajčatového protlaku
1KL hořčice
75ml sladké + 75ml zakysané smetany
2PL harissy
vývar 
zelená petrželka
olej
sůl 

Postup přípravy receptu:

Zeleninu a klobásu nakrájíme na tenké nudličky.
Na oleji orestujeme nejprve cibuli s klobásou, přidáme papriky a okurku, osolíme a cca 5 minut opékáme. Vmícháme protlak, hořčici, harissu, vývar a ještě provaříme. Přilijeme smetany, prohřejeme a dochutíme. Nakonec přidáme posekanou petrželku.
Omáčku lze použít ke kuřecímu, vepřové i hovězímu masu. 





Žádné komentáře:

Okomentovat