Na přípravu budete potřebovat:
400g krůtích stehenních plátků ( nebo vykostěné stehno)
2 hrsti lišek ( popř. hlívy nebo jiných hub)
2PL kaparů
několik snítek čerstvého tymiánu
1 cibule
8 kuliček jalovce
1/2KL drceného kmínu
2PL hladké mouky
kousek másla
sůl, pepř
olej
2 hrsti lišek ( popř. hlívy nebo jiných hub)
2PL kaparů
několik snítek čerstvého tymiánu
1 cibule
8 kuliček jalovce
1/2KL drceného kmínu
2PL hladké mouky
kousek másla
sůl, pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno a houby podle velikosti. Kostky masa zaprášíme moukou.
Na oleji orestujeme cibuli, necháme trochu zhnědnout jako na guláš, vložíme maso a opečeme dohněda. Přidáme tymián, osolíme, okořeníme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme cca 15 minut. Poté přihodíme houby a dusíme ještě 10 minut, pak dáme kapary a máslo. Omáčku provaříme do požadované hustoty.
Na oleji orestujeme cibuli, necháme trochu zhnědnout jako na guláš, vložíme maso a opečeme dohněda. Přidáme tymián, osolíme, okořeníme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme cca 15 minut. Poté přihodíme houby a dusíme ještě 10 minut, pak dáme kapary a máslo. Omáčku provaříme do požadované hustoty.
tak jsem dneska dovarila Andrejko a doufam, ze bude Milankovi chutnat���� vypada to moooc dobre fotka ve zprave����
OdpovědětVymazat