sobota 22. března 2014

Bramborová polévka s vejci a párkem


Na přípravu budete potřebovat:

 
3 větší brambory
3 vejce natvrdo
1 párek nebo klobáska ( kdo nerad uzeniny, vynechá)
1 větší mrkev
2 řapíky celeru nebo kus bulvy
2 stroužky česneku
majoránka
špetka drceného kmínu
máslo
hladká mouka
sůl 

Postup přípravy receptu:

Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a pokrájený řapíkatý celer ( bulvový taktéž nastrouhaný). Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okmínujeme, osolíme a zalijeme vodou nebo vývarem ( cca 1,5 litru). Když je zelenina téměř měkká ( přibližně po 10ti minutách) , přidáme na pánvi opečená kolečka párku, posekaná nebo nastrouhaná vejce, rozmačkaný česnek a majoránku.
V kastrůlku  připravíme z másla a mouky světlou jíšku, necháme ji vychladnout a rozmícháme do polévky. Ještě cca 5 minut prováříme. Dochutíme a odstavíme. Nakonec vmícháme zelené bylinky ( petrželku, libeček, pažitku).




Žádné komentáře:

Okomentovat