čtvrtek 20. března 2014

Pravá černá zabijačková polévka " Prdelačka "



Na přípravu budete potřebovat:


Upraveno pro domácí vaření:

1,5 - 2l ovarového vývaru
200ml vepřové krve ( lze objednat u řezníka)
vařené kroupy, cca 250g nebo podle potřeby
3- 4 stroužky česneku
hrst sušené majoránky
pepře co kdo snese
sůl 

Postup přípravy receptu:

Pokud máme vývar zchladlý, sebereme z povrchu tuk. Přecedíme, uvedeme k varu a stáhneme plamen, aby se již nevařil a byl stále pod bodem varu. Vmícháme přecezenou krev, nesmí dojít k varu, jinak se srazí. Stále mícháme, alespoň 20 minut. Ke konci přidáme kroupy a prohřejeme spolu s rozmačkaným česnekem a rozemnutou majoránkou. Poté stáhneme z ohně, opepříme a osolíme až na talíři. Pokud nebudeme jíst všechnu polévku tentýž den, je nutné ji za občasného míchání zcela vychladit a uložit do lednice. Solit by se měla opravdu až při konzumaci.
Můžeme ještě na sádle osmažit cibulku a polévku s ní dochutit a dozdobit.



Žádné komentáře:

Okomentovat