Na přípravu budete potřebovat:
Upraveno pro domácí vaření:
1,5 - 2l ovarového vývaru
200ml vepřové krve ( lze objednat u řezníka)
vařené kroupy, cca 250g nebo podle potřeby
3- 4 stroužky česneku
hrst sušené majoránky
pepře co kdo snese
sůl
1,5 - 2l ovarového vývaru
200ml vepřové krve ( lze objednat u řezníka)
vařené kroupy, cca 250g nebo podle potřeby
3- 4 stroužky česneku
hrst sušené majoránky
pepře co kdo snese
sůl
Postup přípravy receptu:
Pokud máme vývar zchladlý, sebereme z povrchu tuk.
Přecedíme, uvedeme k varu a stáhneme plamen, aby se již nevařil a byl
stále pod bodem varu. Vmícháme přecezenou krev, nesmí dojít k varu,
jinak se srazí. Stále mícháme, alespoň 20 minut. Ke konci přidáme kroupy
a prohřejeme spolu s rozmačkaným česnekem a rozemnutou majoránkou. Poté
stáhneme z ohně, opepříme a osolíme až na talíři. Pokud nebudeme jíst
všechnu polévku tentýž den, je nutné ji za občasného míchání zcela
vychladit a uložit do lednice. Solit by se měla opravdu až při
konzumaci.
Můžeme ještě na sádle osmažit cibulku a polévku s ní dochutit a dozdobit.
Žádné komentáře:
Okomentovat