úterý 25. března 2014

Nepečený straciatella dort



Na přípravu budete potřebovat:


Na korpus:
20ks cukrářských piškotů
100g rozpuštěného másla

Na čokoládovou náplň:
250ml smetany ke šlehání
1 ztužovač smetany
50g čokolády na vaření

Na stracciatella náplň:
500ml smetany ke šlehání
2 ztužovače smetany
30g cukru krupice
70g strouhané hořké čokolády

+ strouhaná čokoláda na ozdobu 


Postup přípravy receptu:

Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici.
Cukrářské piškoty vložíme do sáčku a pořádně je válečkem rozdrtíme. Sypkou směs smícháme s rozpuštěným máslem a těstem vyložíme dortovou formu. Dáme také ztuhnout do lednice.
Svařenou smetanu s čokoládou vyjmeme z chladu, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Z krému uděláme uprostřed korpusu kopeček a uhladíme.
Na stracciatella náplň ušleháme šlehačky s cukrem a ztužovači a přimícháme nastrouhanou čokoládu. Navršíme na celý korpus a urovnáme. Ozdobíme strouhanou čokoládou a necháme v lednici min. 3 hodiny 
ztuhnout. 






7 komentářů:

  1. Krásné dortíčky :) Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindřiško děkuji. Já nejsem moc šikovná a zběhlá v cukrařině, občas se ale něco povede :-D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky moc, jsem ráda, že se líbí. A hlavně ... byl výborný :-)

      Vymazat
  3. Dobrý den,
    dort je výborný. Doma si ho všichni chválili, dvě kamarádky už si vzaly recept. Díky za inspiraci. Lenka

    OdpovědětVymazat