Na přípravu budete potřebovat:
4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
sůl
Na marinádu:
150ml světlého piva
3PL kečupu ( pokud možno domácího)
2 stroužky česneku
1 malá cibule
2KL červeného ( růžového) pepře
špetka drceného chilli
2KL hnědého cukru
1PL citronové šťávy nebo balsamikového ( vinného) octa
sůl
sůl
Na marinádu:
150ml světlého piva
3PL kečupu ( pokud možno domácího)
2 stroužky česneku
1 malá cibule
2KL červeného ( růžového) pepře
špetka drceného chilli
2KL hnědého cukru
1PL citronové šťávy nebo balsamikového ( vinného) octa
sůl
Postup přípravy receptu:
Cibuli a česnek najemno pokrájíme, vložíme do misky,
kam přilijeme pivo, vmícháme kečup, cukr, špetku soli, ocet nebo
citronovou šťávu, přisypeme podrcený červený pepř a chilli. Pořádně
rozmícháme, aby se cukr rozpustil.
Kotlety po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme. Vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat.
Poté kotlety vyjmeme z marinády, očistíme zbytky cibule a česneku zpět do nádoby a maso na oleji z obou stran opečeme dohněda. Přilijeme marinádu a ještě cca 3 minuty z každé strany necháme v marinádě maso podusit. Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu, popř. dochutíme.
Kotlety po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme. Vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat.
Poté kotlety vyjmeme z marinády, očistíme zbytky cibule a česneku zpět do nádoby a maso na oleji z obou stran opečeme dohněda. Přilijeme marinádu a ještě cca 3 minuty z každé strany necháme v marinádě maso podusit. Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu, popř. dochutíme.
Marináda je z knihy Šéf na grilu.
Žádné komentáře:
Okomentovat