úterý 18. března 2014

Kuřecí játra na pomerančích a sherry


Na přípravu budete potřebovat:

500g kuřecích jater
2 pomeranče
1 větší červená cibule
1 plochá PL hnědého cukru
1KL sladké papriky
špetka sušeného estragonu ( možno použít čerstvý)
snítka rozmarýnu
pepř ( já použila pomerančový)
100ml suchého sherry ( popř. vína)
150ml vývaru
sůl 


Postup:
Játra nakrájíme na kousky a opečeme je na pánvi s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a nakonec poprášíme paprikou. Vyjmeme je z pánve.
Do pánve přilijeme trochu oleje, dáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a orestujeme. Přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, přilijeme šťávu z jednoho pomeranče a sherry. Necháme odpařit alkohol, vrátíme zpět játra a přidáme estragon, rozmarýn a zalijeme vývarem. Vaříme ještě cca 10 minut do zhoustnutí omáčky. Nakonec vložíme na kousky nakrájený, kůry zbavený pomeranč a prohřejeme. Dochutíme podle potřeby.




Žádné komentáře:

Okomentovat