Na přípravu budete potřebovat:
500g menších salátových brambor uvařených ve slupce
1 sklenka sterilovaných cibulek
2 - 3 jarní cibulky
čerstvý kopr ( kdo ho nemá rád, může vynechat)
2PL majonézy
2PL zakysané smetany
1PL mléka nebo smetany na vaření
1 - 2KL dijónské hořčice
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Dále 2 vyfiletované makrely
olej + máslo na opečení
pepř ( možno použít citrónový)
sůl
1 sklenka sterilovaných cibulek
2 - 3 jarní cibulky
čerstvý kopr ( kdo ho nemá rád, může vynechat)
2PL majonézy
2PL zakysané smetany
1PL mléka nebo smetany na vaření
1 - 2KL dijónské hořčice
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Dále 2 vyfiletované makrely
olej + máslo na opečení
pepř ( možno použít citrónový)
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi
nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme
přebytečný tuk. Po částečném zchladnutí je vložíme do misky, přidáme
cibulky bez nálevu, pokrájené jarní cibulky i s natí, posekaný kopr a
osolíme. Z majonézy, zakysané smetany, mléka, hořčice a čerstvě
namletého pepře vymícháme hladkou zálivku, s kterou spojíme salát.
Promícháme a vložíme do lednice.
Makrelu pouze osolíme a zlehka opepříme, sama o sobě má výraznou chuť. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a vložíme filety nejprve kůží dolů. Filety přidržíme, aby se nám nezkroutily. Otočíme a opečeme z druhé strany.
Makrelu pouze osolíme a zlehka opepříme, sama o sobě má výraznou chuť. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a vložíme filety nejprve kůží dolů. Filety přidržíme, aby se nám nezkroutily. Otočíme a opečeme z druhé strany.
Žádné komentáře:
Okomentovat