neděle 23. března 2014

Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou



Na přípravu budete potřebovat:

 
500g menších salátových brambor uvařených ve slupce
1 sklenka sterilovaných cibulek
2 - 3 jarní cibulky
čerstvý kopr ( kdo ho nemá rád, může vynechat)
2PL majonézy
2PL zakysané smetany
1PL mléka nebo smetany na vaření
1 - 2KL dijónské hořčice
čerstvě mletý pepř
sůl
olej

Dále 2 vyfiletované makrely
olej + máslo na opečení
pepř ( možno použít citrónový)
sůl 

Postup přípravy receptu:

Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk. Po částečném zchladnutí je vložíme do misky, přidáme cibulky bez nálevu, pokrájené jarní cibulky i s natí, posekaný kopr a osolíme. Z majonézy, zakysané smetany, mléka, hořčice a čerstvě namletého pepře vymícháme hladkou zálivku, s kterou spojíme salát. Promícháme a vložíme do lednice.
Makrelu pouze osolíme a zlehka opepříme, sama o sobě má výraznou chuť. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a vložíme filety nejprve kůží dolů. Filety přidržíme, aby se nám nezkroutily. Otočíme a opečeme z druhé strany. 




Žádné komentáře:

Okomentovat