Na přípravu budete potřebovat:
4 kuřecí stehenní nebo prsní řízky
500g brambor
400-500g celeru
150g slaniny
300ml smetany
200ml mléka
2 stroužky česneku
1PL dijonské hořčice
1PL hrubozrnné hořčice
čerstvý rozmarýn
sůl
na maso oblíbené koření ( já použila od Nahrin)
500g brambor
400-500g celeru
150g slaniny
300ml smetany
200ml mléka
2 stroužky česneku
1PL dijonské hořčice
1PL hrubozrnné hořčice
čerstvý rozmarýn
sůl
na maso oblíbené koření ( já použila od Nahrin)
Postup přípravy receptu:
Nejprve vypražíme slaninu na suché pánvi, vyjmeme a výpek uschováme na později.
Brambory a celer oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a tloušťky.
V kastrůlku ohřejeme smetanu s mlékem, posekaným česnekem, rozpustíme v ní hořčice, mírně osolíme a vsypeme posekaný rozmarýn. Odstavíme.
Maso osolíme a okořeníme.
Na dno pekáčku nalijeme trochu smetanové směsi, na ni rozprostřeme maso, dále brambory s celerem, posypeme částí slaniny a nalijeme opět trochu smetanové směsi.
Brambory a celer oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a tloušťky.
V kastrůlku ohřejeme smetanu s mlékem, posekaným česnekem, rozpustíme v ní hořčice, mírně osolíme a vsypeme posekaný rozmarýn. Odstavíme.
Maso osolíme a okořeníme.
Na dno pekáčku nalijeme trochu smetanové směsi, na ni rozprostřeme maso, dále brambory s celerem, posypeme částí slaniny a nalijeme opět trochu smetanové směsi.
Takto uděláme ještě jednu vrstvu a poslední vrstvu
budou tvořit pouze brambory. Celer s brambory vždy osolíme. Vše zalijeme
výpekem ze slaniny, zbytkem smetanové směsi a dáme péci doměkka do
rozpálené trouby na 180C, přibližně na hodinu a půl. Během pečení vrstvy
mírně stlačujeme a pokud maso a zelenina pustí příliš šťávy, můžeme
trochu odebrat.
Poznámka:
Žádné komentáře:
Okomentovat