Na přípravu budete potřebovat:
1/2 svazku zeleného chřestu ( mně vyroste každý rok asi svazek až dva, takže mám vlastní, asi ne tak silný, ale echt bio :-D )
1/2 sáčku mraženého hrášku
pár plátků kvalitní šunky a pršutu ( nemusí být, ale ... :-) )
2 jarní cibulky
čerstvá petrželka
máslo
sůl
1/2 sáčku mraženého hrášku
pár plátků kvalitní šunky a pršutu ( nemusí být, ale ... :-) )
2 jarní cibulky
čerstvá petrželka
máslo
sůl
Postup:
Na másle orestujeme na kostičky nakrájené šunky a na
kolečka nakrájené cibulky.
Hrášek propláchneme horkou vodou a chřest
překrájíme na kousky. Obojí přidáme na pánev ke směsi, osolíme a cca 3 - 5 minut prohříváme. Chřest i hrášek by měly
zůstat křupavé. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Podáváme s
bagetkou nebo třeba jako přílohu.
Žádné komentáře:
Okomentovat