neděle 9. března 2014

Zelený chřest s hráškem

 
Na přípravu budete potřebovat:

1/2 svazku zeleného chřestu  ( mně vyroste každý rok asi svazek až dva, takže mám vlastní, asi ne tak silný, ale echt bio :-D )
1/2 sáčku mraženého hrášku
pár plátků kvalitní šunky a pršutu ( nemusí být, ale ... :-) )
2 jarní cibulky
čerstvá petrželka
máslo
sůl 


Postup:

Na másle orestujeme na kostičky nakrájené šunky a na kolečka nakrájené cibulky. 


Hrášek propláchneme horkou vodou a chřest překrájíme na kousky. Obojí přidáme na pánev ke směsi, osolíme a cca 3 - 5 minut prohříváme. Chřest i hrášek by měly zůstat křupavé. Nakonec vmícháme posekanou petrželku. Podáváme s bagetkou nebo třeba jako přílohu.



Žádné komentáře:

Okomentovat