pátek 14. března 2014

Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně

  
Na přípravu budete potřebovat:
 
Uvařené uzené maso

Na kaši:
brambory
celá palička česneku
mléko
máslo
sůl

Na okurkovou směs:
kyselé okurky
dijónská hořčice
jarní cibulka
sůl
pepř
olivový olej 

Postup:

Nejprve dáme upéct česnek do trouby předehřáté na 220-250C. Česnek svrchu seřízneme tak, abychom obnažili všechny stroužky, poklademe kouskem másla a zabalíme celý do alobalu. Pečeme cca 45 minut, až je na omak měkký.


Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.Slijeme, přidáme máslo, ohřáté mléko a vymačkaný upečený česnek. Vyšleháme dohladka, dochutíme popř. solí.
Na okurkovou směs smícháme na drobno nakrájené okurky, jarní cibulku, dijonskou hořčici, olivový olej, pepř a sůl.
Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni natrháme na kousky uzené maso, na maso navršíme okurkovou směs a můžeme ještě polít trochou přepuštěného másla.
Jíme nejlépe lžící :-)




4 komentáře:

  1. Další mňamka. Co nejdříve, vyzkouším, uzené mám zrovna doma. Jindra

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.apetitonline.cz/recepty/7059-snova-kase-s-uzenym-a-kyselymi-okurkami.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když už jste si dal/a tu práci s vyhledáním receptu ... tento recept včetně zdoje z Apetitu jsem už uvedla v roce 2012 na stránkách Topreceptů http://www.toprecepty.cz/recept/28927-tradicni---kase-uzene-okurka---netradicne/. Nebo jde o něco jiného? :-)

      Vymazat