Na přípravu budete potřebovat:
Na pečený sýrový plát:
50g másla
50g hladké mouky
250ml mléka ( i trochu více)
150g nastrouhaného tvrdého sýru ( gouda, eidam, ementál ...)
4 vejce ( žloutky + sníh z bílků)
muškátový oříšek, pepř, sůl
+ 50g blaťáckého zlata na zapečení
Na náplň třeba:
1 tučný tvaroh
2PL smetany
červená a žlutá paprika
pažitka
1-2 stroužky česneku
špetka červené papriky
sůl
Náplň si můžete zvolit libovolnou, kdo co rád.
50g másla
50g hladké mouky
250ml mléka ( i trochu více)
150g nastrouhaného tvrdého sýru ( gouda, eidam, ementál ...)
4 vejce ( žloutky + sníh z bílků)
muškátový oříšek, pepř, sůl
+ 50g blaťáckého zlata na zapečení
Na náplň třeba:
1 tučný tvaroh
2PL smetany
červená a žlutá paprika
pažitka
1-2 stroužky česneku
špetka červené papriky
sůl
Náplň si můžete zvolit libovolnou, kdo co rád.
Postup:
Rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opražíme
mouku. Zalijeme mlékem a dobře rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Do
bešamelu vmícháme sýr a roztavíme. Vmícháme vejce a necháme malinko
zchladnout, ale ne moc, aby nám to zase neztuhlo. Vmícháme sníh a hmotu
rozprostřeme stejnoměrně na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme 15-20
minut, až nám povrch zezlátne. Trochu se nám to nafoukne, ale po
zchladnutí opět splaskne.
Tvaroh se smetanou vyšleháme do hladka, přidáme na jemno nakrájené papriky, pažitku, utřený česnek a osolíme.
Vzniklou nádivkou pomažeme zchladlý plát ( nesmí být úplně studený),
svineme do rolády a dáme posypaný sýrem zapéct pod rozpálený gril. Musí
být předem rozpálený, aby se zapeklo pouze max. 2 minutky, jinak by se
nám nádivka začala roztékat.
Uf, to je krása, v sobotu bude oslava, určitě upeču. Jindra
OdpovědětVymazatTak ať se povede a chutná. Budu očekávat resumé, zda se povedla :-)
VymazatI tato roládička zmizela rychlostí blesku. Děkuji za recept. Jindra
OdpovědětVymazatJá děkuji za vyzkoušení :-)
VymazatTak to pročítám a do toho těsta dáváte celá vejce nebo žloutky? Asi žloutky a ty bílky potom ušleháte na sníh :-)
OdpovědětVymazat