Na přípravu budete potřebovat:
Listové těsto
4 velké červené cibule
10 malých žampionů
pršut nebo sušená šunka
cherry rajčátka
mozzarella
čerstvý tymián
1PL balsamikového octa
1/2PL hnědého cukru
sůl
pepř
4 velké červené cibule
10 malých žampionů
pršut nebo sušená šunka
cherry rajčátka
mozzarella
čerstvý tymián
1PL balsamikového octa
1/2PL hnědého cukru
sůl
pepř
Postup přípravy receptu:
Na oleji na mírném ohni restujeme cca 10 minut na
půlkolečka nakrájenou červenou cibuli. Poté přidáme cukr a necháme
zkaramelizovat, osolíme, opepříme, dáme polovinu tymiánu a přilijeme
ocet. Mícháme ještě 5 minut a dochutíme.
Vyváleným listovým těstem si vyložíme koláčovou formu včetně okrajů, propícháme vidličkou, rozprostřeme na něj cibuli, poklademe žampiony, pršutem, mozzarellou, rajčátky a posypeme zbytkem tymiánu. Žampiony lehce posolíme a potřeme olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 200C.
Vyváleným listovým těstem si vyložíme koláčovou formu včetně okrajů, propícháme vidličkou, rozprostřeme na něj cibuli, poklademe žampiony, pršutem, mozzarellou, rajčátky a posypeme zbytkem tymiánu. Žampiony lehce posolíme a potřeme olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 200C.
Podáváme posypané rukolou, kdo ji nemá rád, může použít petrželku, bazalku nebo jinou oblíbenou bylinku.
Žádné komentáře:
Okomentovat