Na přípravu budete potřebovat:
Vepřová panenka ( množství podle počtu osob)
plátková slanina
máslo
čerstvé bylinky ( petrželka, bazalka, rozmarýn nebo tymián), kdo co rád
olej
Na švédskou studenou omáčku:
1 jablko
1PL křenu
1PL majonézy
100ml bílého vína
špetka cukru
sůl
pepř
plátková slanina
máslo
čerstvé bylinky ( petrželka, bazalka, rozmarýn nebo tymián), kdo co rád
olej
Na švédskou studenou omáčku:
1 jablko
1PL křenu
1PL majonézy
100ml bílého vína
špetka cukru
sůl
pepř
Postup:
Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla
vmícháme najemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět
mírně ztuhnout.
Panenku očistíme a nakrájíme na špalíky, osolíme, opepříme. Do každého kousku masa vytvoříme ostrým nožem shora otvor a naplníme jej bylinkovým máslem. Špalíky omotáme slaninou a upevníme provázkem.
Panenku očistíme a nakrájíme na špalíky, osolíme, opepříme. Do každého kousku masa vytvoříme ostrým nožem shora otvor a naplníme jej bylinkovým máslem. Špalíky omotáme slaninou a upevníme provázkem.
Na omáčku nastrouháme nahrubo jablko, zalijeme vínem a dusíme, dokud se
tekutina nevstřebá a nevypaří. Necháme vychladnout, poté přimícháme
majonézu a křen, dochutíme cukrem, solí a pepřem. Necháme v lednici
vyhladit.
Maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, tak 2 minuty z každé strany, nejprve naplněnou stranou dolů. A pokusíme se opéct i slaninu z boku. Maso vyjmeme, uchováme v teple. Z výpeku slijeme přebytečný tuk, podlijeme cca 2PL vody a necháme rozpustit připečené kousíčky. Nakonec přidáme i trochu bylinkového másla, kterým na talíři přelijeme maso.
Před podáváním odstraníme z masa provázek.
Maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, tak 2 minuty z každé strany, nejprve naplněnou stranou dolů. A pokusíme se opéct i slaninu z boku. Maso vyjmeme, uchováme v teple. Z výpeku slijeme přebytečný tuk, podlijeme cca 2PL vody a necháme rozpustit připečené kousíčky. Nakonec přidáme i trochu bylinkového másla, kterým na talíři přelijeme maso.
Před podáváním odstraníme z masa provázek.
Žádné komentáře:
Okomentovat