čtvrtek 13. března 2014

Plněná šlehaná omeleta

 
Na přípravu budete potřebovat:

2 vejce
3PL ricotty (lučiny, mascarpone, cottage)
2PL posekané pažitky
2PL smetany
2 plátky uzeného sýra
trochu pršutu nebo jakékoliv sušené či normální šunky
parmazán
máslo
sůl, pepř 

Postup:

Žloutky vymícháme se smetanou, solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do žloutků. Ricottu vymícháme dohladka s pažitkou a osolíme.
Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme na ni vaječnou směs a necháme ji cca 5 min. pozvolna opékat, dokud nebude i na povrchu ztuhlá. Poklademe sýrem a pršutem (šunkou), potřeme ricottovou směsí a posypeme parmazánem.


Omeletu opatrně přeložíme na půl a ještě necháme prohřát. Omeleta je velmi nadýchaná a lehoučká. Hotovou posypeme ještě parmazánem a podáváme se zeleninovým salátem nebo pečivem.


 



Žádné komentáře:

Okomentovat