Na přípravu budete potřebovat:
2 vejce
3PL ricotty (lučiny, mascarpone, cottage)
2PL posekané pažitky
2PL smetany
2 plátky uzeného sýra
trochu pršutu nebo jakékoliv sušené či normální šunky
parmazán
máslo
sůl, pepř
3PL ricotty (lučiny, mascarpone, cottage)
2PL posekané pažitky
2PL smetany
2 plátky uzeného sýra
trochu pršutu nebo jakékoliv sušené či normální šunky
parmazán
máslo
sůl, pepř
Postup:
Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme na ni vaječnou směs a necháme ji cca 5 min. pozvolna opékat, dokud nebude i na povrchu ztuhlá. Poklademe sýrem a pršutem (šunkou), potřeme ricottovou směsí a posypeme parmazánem.
Omeletu opatrně přeložíme na půl a ještě necháme prohřát. Omeleta je velmi nadýchaná a lehoučká. Hotovou posypeme ještě parmazánem a podáváme se zeleninovým salátem nebo pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat