Na přípravu budete potřebovat:
Na jednu porci:
4 ks žabích stehýnek
1 šalotka
2 stroužky česneku
kousek másla
50ml suchého bílého vína
zelená petrželka
sůl
4 ks žabích stehýnek
1 šalotka
2 stroužky česneku
kousek másla
50ml suchého bílého vína
zelená petrželka
sůl
Postup:
Stehýnka omyjeme, osušíme a osolíme.
Opečeme je na
másle, přidáme na jemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.
Pak
vložíme také na jemno posekaný česnek, orestujeme a podlijeme bílým
vínem. Necháme zredukovat a vsypeme petrželku. Promícháme a servírujeme.
Celé by to nemělo trvat více jak deset minut.
Poznámka
Žabí maso je velmi jemné, chuťově mně připomínající kombinaci kuřecího masa a krevet.
Žádné komentáře:
Okomentovat