pátek 14. března 2014

Kapr v pivní máslové marinádě

 
Na přípravu budete potřebovat:
 
1/2 kapra ( filet nebo podkovy, jak kdo má rád)
sůl

Na marinádu:
200ml černého piva ( používám Svijany nebo Kozla)
3PL rozpuštěného másla
3 rozmačkané stroužky česneku
1 malá cibule najemno nakrájená
3KL sladké červené papriky
1KL uzené papriky
špetka chilli vloček
rozmarýn, petrželka, libeček 

Postup:

Filet kapra dostatečně osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku. 


Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes rybu. 


Necháme min. hodinu marinovat a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 200C. Jednoduché a chutné :-) 
Podávala jsem s  http://inkitchenopen.blogspot.cz/2014/03/zeleny-chrest-s-hraskem-na-pripravu.html


 

 




1 komentář:

  1. No jéje, tak tohle vypadá nádherně. Máte určitě talent, paní Běto. Běda vám, jestli jste tohoto kapříka koupila někde v obchodě. Musíte se vydat do divočiny a zkusit si ulovit svého macka. Já už se na svého povaleče, které jsem si před 10 lety vzala, nespoléhám. Vezmu prut, vlasec a vydávám se k rybníku.

    OdpovědětVymazat