Na přípravu budete potřebovat:
1/2 kapra ( filet nebo podkovy, jak kdo má rád)
sůl
Na marinádu:
200ml černého piva ( používám Svijany nebo Kozla)
3PL rozpuštěného másla
3 rozmačkané stroužky česneku
1 malá cibule najemno nakrájená
3KL sladké červené papriky
1KL uzené papriky
špetka chilli vloček
rozmarýn, petrželka, libeček
sůl
Na marinádu:
200ml černého piva ( používám Svijany nebo Kozla)
3PL rozpuštěného másla
3 rozmačkané stroužky česneku
1 malá cibule najemno nakrájená
3KL sladké červené papriky
1KL uzené papriky
špetka chilli vloček
rozmarýn, petrželka, libeček
Postup:
Filet kapra dostatečně osolíme z obou stran a vložíme
do pekáčku.
Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes
rybu.
Necháme min. hodinu marinovat a poté pečeme ve vyhřáté troubě na
200C. Jednoduché a chutné :-)
Podávala jsem s http://inkitchenopen.blogspot.cz/2014/03/zeleny-chrest-s-hraskem-na-pripravu.html
No jéje, tak tohle vypadá nádherně. Máte určitě talent, paní Běto. Běda vám, jestli jste tohoto kapříka koupila někde v obchodě. Musíte se vydat do divočiny a zkusit si ulovit svého macka. Já už se na svého povaleče, které jsem si před 10 lety vzala, nespoléhám. Vezmu prut, vlasec a vydávám se k rybníku.
OdpovědětVymazat