pátek 14. března 2014

Knedlíky s vajíčkem a houbami


Na přípravu budete potřebovat:
Nebudu uvádět přesný počet a gramáže surovin, každý ví, kolik sní knedlíků a přizpůsobí si i ostatní množství surovin.

Bramborové knedlíky
čerstvé ( mražené) lesní houby
cibule
slanina
vejce
kmín, tymián
máslo
sůl
Postup přípravy receptu:

Slaninu pozvolna vyškvaříme na suché pánvi, pak přidáme najemno nakrájenou cibuli, pokrájené houby a trochu másla, osolíme, okořeníme a restujeme pozvolna cca 10 minut, aby se nám odpařila přebytečná tekutina z hub. Poté vložíme nakrájené knedlíky, chvilku je opékáme, prohříváme a do směsi rozklepneme vajíčka. Rozmícháme, necháme ztuhnout, dosolíme a můžeme podávat, samozřejmě nejlépe s kyselou okurkou. 




Žádné komentáře:

Okomentovat