sobota 15. března 2014

Kotlety na sušených houbách s kapary

Na přípravu budete potřebovat:
 
4 vepřové kotlety
2PL sádla
hrst namočených sušených hub
1-2PL kaparů
1KL kmínu
pár snítek tymiánu
1KL kuliček jalovce
hladká mouka
sůl 

Postup: 

Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce, zbytek oklepeme.
V pekáčku rozpustíme sádlo, na něm orestujeme vymačkané houby ( ne příliš dlouho, aby nezhořkly), pak vložíme maso a zprudka jej z obou stran opečeme. Přidáme tymián, kmín a jalovec, který rozmáčkneme naplocho nožem.


Podlijeme lehce vodou nebo vývarem a dáme přiklopené do rozpálené trouby. V průběhu pečení podléváme podle potřeby. Po 45 minutách pekáček odkryjeme, přidáme kapary a dopečeme do měkka. Pokud máme šťávu řídkou, maso vyjmeme, udržujeme v teple, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou a chvilku restujeme. Pak podlijeme vodou nebo vývarem a musíme nechat ještě cca 10 minut provařit. 





Žádné komentáře:

Okomentovat