U
nás těžko sehnat originální mexické sýry, které by tam měly patřit, ale
i takhle si, myslím, pochutnáte. Můžete uchovat i v lednici a opět
ohřát. Con queso znamená " se sýrem"
Na přípravu budete potřebovat:
200g čedaru (měla jsem s feferonkami a barevným pepřem z Lidlu)
1 menší cibule
2 stroužky česneku
plátek másla
2PL hladké mouky
200ml mléka
3PL husté zakysané smetany
jalapeňo papričky (sterilované)
feferonky
1 rajče zbavené dužiny
hrst čerstvého koriandu
sůl
1 menší cibule
2 stroužky česneku
plátek másla
2PL hladké mouky
200ml mléka
3PL husté zakysané smetany
jalapeňo papričky (sterilované)
feferonky
1 rajče zbavené dužiny
hrst čerstvého koriandu
sůl
Postup přípravy receptu:
Na másle zpěníme na velmi jemno nakrájenou cibuli, když
je sklovitá, přidáme česnek a chvilku necháme rozvonět, nesmí
zhnědnout. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme studeným
mlékem. Pečlivě rozmícháme hrudky a 5 minut prováříme a mícháme. Poté
přidáme všechny nasekané papričky (každý kolik snese), na drobné
kostičky nakrájené rajče a nahrubo nastrouhaný sýr.
Za stálého míchání
necháme zcela rozpustit. Vmícháme zakysanou smetanu, posekaný koriandr,
osolíme a prohřejeme. Podáváme teplé s kukuřičnými chipsy, popř.
tortillou.
Žádné komentáře:
Okomentovat