Na přípravu budete potřebovat:
1 králík
200g slaniny
1 menší kyselejší jablko
8 sušených švestek
1 malá cibule
10 listů šalvěje
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl, pepř, olej
200g slaniny
1 menší kyselejší jablko
8 sušených švestek
1 malá cibule
10 listů šalvěje
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl, pepř, olej
Postup:
Králíkovi oddělíme přední i zadní nohy. Hřbet se žebry
opatrně vykostíme a zadní stehna také. Osolíme, opepříme. Odřezky
nakrájíme na malinké kousky.
Na pánvi
vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na jemno pokrájenou
cibuli a orestujeme. Pak přidáme odřezky masa, nakrájenou polovinu
švestek, na kostičky nakrájené jablíčko a posekanou polovinu šalvěje,
osolíme, opepříme a cca 3 minuty restujeme. Odstavíme a vmícháme vejce.
Touto směsí naplníme maso ze hřbetu i stehen, svážeme do rolád a opečeme ze všech stran na oleji.
Přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme zbytek švestek a šalvěje, posekaný česnek, podlijeme a pečeme zprvu přiklopené ( cca 45minut) a poté dopečeme odkryté do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Kdo chce, může si výpek podle svých zvyklostí zahustit.
Přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme zbytek švestek a šalvěje, posekaný česnek, podlijeme a pečeme zprvu přiklopené ( cca 45minut) a poté dopečeme odkryté do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Kdo chce, může si výpek podle svých zvyklostí zahustit.
Paráda.....tak toto už je iný level...mňam....
OdpovědětVymazat