Na přípravu budete potřebovat:
1 vanička lučiny nebo jiného smetanového sýru
cca 15cm bílé části pórku
1 hermelín nebo jiný sýr s bílou plísní
4 plátky šunky
2PL smetany
kousek másla
špetka kmínu
pažitka
sůl
cca 15cm bílé části pórku
1 hermelín nebo jiný sýr s bílou plísní
4 plátky šunky
2PL smetany
kousek másla
špetka kmínu
pažitka
sůl
Postup:
Nejprve na pánvi
orestujeme na drobné kostičky nakrájený pórek se šunkou a kmínem. Pokud
restujeme pórek, je vždy dobré ho trochu osolit, pustí pak vodu a
nepřipaluje se. Necháme směs vychladnout.
Do misky nastrouháme nahrubo hermelín, přidáme lučinu nebo jiný
smetanový sýr, posekanou pažitku a pórkovou směs. Povolíme smetanou a
dochutíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat