Na přípravu budete potřebovat :
4 brambory
1 kvalitní klobása
1 cibule
2KL drceného kmínu
cca 1,5cm proužek másla
2PL hladké mouky ( vrchovaté)
1l vývaru
sůl
1 kvalitní klobása
1 cibule
2KL drceného kmínu
cca 1,5cm proužek másla
2PL hladké mouky ( vrchovaté)
1l vývaru
sůl
čerstvé bylinky (medvědí česnek, libeček, petržel)
Postup:
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme
kmín a na kousky nakrájenou klobásu. Restujeme cca 2- 3 minuty, poté
zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme studeným vývarem,
rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Osolíme a vaříme do
změknutí brambor. Po odstavení přisypeme zelené bylinky.
Dělala jsem, byla dobrá, ale ještě bych tam přidala smetanu :-)
OdpovědětVymazatNám chutná takhle, ovšem můžete pro zjemnění přidat trochu té smetany
Vymazat