neděle 9. března 2014

Zapražená kmínka s klobásou a brambory

 
Na přípravu budete potřebovat :

4 brambory
1 kvalitní klobása
1 cibule
2KL drceného kmínu
cca 1,5cm proužek másla
2PL hladké mouky ( vrchovaté)
1l vývaru
sůl 
čerstvé bylinky (medvědí česnek, libeček, petržel)

Postup:

Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a na kousky nakrájenou klobásu. Restujeme cca 2- 3 minuty, poté zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme studeným vývarem, rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Osolíme a vaříme do změknutí brambor. Po odstavení přisypeme zelené bylinky.




2 komentáře:

  1. Dělala jsem, byla dobrá, ale ještě bych tam přidala smetanu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám chutná takhle, ovšem můžete pro zjemnění přidat trochu té smetany

      Vymazat