Kapr v pivní máslové marinádě
Na přípravu budete potřebovat:
1/2 kapra ( filet nebo podkovy, jak kdo má rád)
sůl
Na marinádu:
200ml černého piva ( používám Svijany nebo Kozla)
3PL rozpuštěného másla
3 rozmačkané stroužky česneku
1 malá cibule najemno nakrájená
3KL sladké červené papriky
1KL uzené papriky
špetka chilli vloček
rozmarýn , petrželka, libeček
sůl
Na marinádu:
200ml černého piva ( používám Svijany nebo Kozla)
3PL rozpuštěného másla
3 rozmačkané stroužky česneku
1 malá cibule najemno nakrájená
3KL sladké červené papriky
1KL uzené papriky
špetka chilli vloček
rozmarýn , petrželka, libeček
Postup:
Filet kapra dostatečně osolíme z obou stran a vložíme
do pekáčku.
Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes
rybu. Necháme min. hodinu marinovat a poté pečeme ve vyhřáté troubě na
200C. Jednoduché a chutné :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat