Na přípravu budete potřebovat:
1 naporcované kuře ( já pužívám pouze stehna)
2 hrsti čerstvých nebo mražených hřibů ( popř. lesní směs)
čerstvé bylinky ( rozmarýn, šalvěj, majoránka)
cca 1PL koření Bejby gril ( kupuji u Antonína, směs je vhodná i pro děti), můžete použít jiné oblíbené, ale ne příliš výrazné
4 stroužky česneku
kousek másla
2PL hladké mouky
sůl
2 hrsti čerstvých nebo mražených hřibů ( popř. lesní směs)
čerstvé bylinky ( rozmarýn, šalvěj, majoránka)
cca 1PL koření Bejby gril ( kupuji u Antonína, směs je vhodná i pro děti), můžete použít jiné oblíbené, ale ne příliš výrazné
4 stroužky česneku
kousek másla
2PL hladké mouky
sůl
Postup:
Porce kuřete osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče.
Obsypeme pokrájenými houbami, celými stroužky česneku a bylinkami,
trochu podlijeme vodou ( cca 100ml) a vložíme přiklopené do rozpálené
trouby na 200C.
Během pečení poléváme výpekem, popř. podléváme vodou.
Asi po 30ti minutách odklopíme, přidáme kousek másla a za občasného
polévání výpekem dopečeme do zlatova. Maso vyjmeme, rozmačkáme česnek,
výpek zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme trochou vody. Necháme
zhruba 10 minut provařit, dochutíme a vrátíme maso zpět. Prohřejeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat