čtvrtek 13. března 2014

Bylinkové kuře na hříbkách

Na přípravu budete potřebovat:

1 naporcované kuře ( já pužívám pouze stehna)
2 hrsti čerstvých nebo mražených hřibů ( popř. lesní směs)
čerstvé bylinky ( rozmarýn, šalvěj, majoránka)
cca 1PL koření Bejby gril ( kupuji u Antonína, směs je vhodná i pro děti), můžete použít jiné oblíbené, ale ne příliš výrazné
4 stroužky česneku
kousek másla
2PL hladké mouky
sůl 

Postup:

Porce kuřete osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče. Obsypeme pokrájenými houbami, celými stroužky česneku a bylinkami, trochu podlijeme vodou ( cca 100ml) a vložíme přiklopené do rozpálené trouby na 200C. 


Během pečení poléváme výpekem, popř. podléváme vodou. Asi po 30ti minutách odklopíme, přidáme kousek másla a za občasného polévání výpekem dopečeme do zlatova. Maso vyjmeme, rozmačkáme česnek, výpek zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme trochou vody. Necháme zhruba 10 minut provařit, dochutíme a vrátíme maso zpět. Prohřejeme. 





Žádné komentáře:

Okomentovat