Na přípravu budete potřebovat:
8 plátků toastového chleba
4 plátky šunky
8 plátků uzeného sýru
4 vejce
cca 100ml mléka
na posypání tvrdý sýr ( použila jsem blaťácké zlato)
dijonská hořčice
sůl
4 plátky šunky
8 plátků uzeného sýru
4 vejce
cca 100ml mléka
na posypání tvrdý sýr ( použila jsem blaťácké zlato)
dijonská hořčice
sůl
Postup přípravy receptu:
Jednotlivé plátky toastového chleba potřeme dijonskou 
hořčicí. Na 4 z nich položíme plátek uzeného sýru, šunky, opět sýru a 
přiklopíme zbylými plátky chleba. 
Přimáčkneme, překrojíme na 
trojúhelníčky a vyskládáme do zapékací misky.
Vejce vyšleháme s mlékem a osolíme. Toasty zalijeme touto směsí, malinko
 je nadzdvihneme ode dna, aby se směs dostala i pod ně. Necháme hodinu 
vsakovat, můžeme během té doby ještě přelévat směsí, která zůstala 
okolo. Většina tekutiny by se měla vsáknout do toastů.
Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme cca na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby na 200C.
Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme cca na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby na 200C.
 
 
 
Mňam. To je přesně moje krevní skupina...
OdpovědětVymazatTak Bon Appetit ;-)
Vymazat