středa 12. března 2014

Divoká houbovka s žemlovými knedlíky

 Na přípravu budete potřebovat:

300g hřibovitých hub ( použila jsem mražené)
1 cibule
200g slaniny
1 stroužek česneku
300ml vývaru
125ml bílého suchého vína ( nemusí být)
5 kuliček jalovce
3 kuličky nového koření
čerstvý tymián a rozmarýn
sůl
kousek másla

Na žemlové knedlíky ( dělala jsem pouze pro sebe, vyjdou z tohoto množství 3 o velikosti menšího tenisáku):
2 starší žemle nebo jiné pečivo
0,8dcl vlažného mléka
1 vejce
1 menší cibule
2PL sušené smažené cibule
libeček, petrželka
kousek másla
sůl 

Postup:

Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut. Před koncem přidáme posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme, popř. zahustíme jíškou.
Mezitím připravíme žemlové knedlíky. Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli a sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky. Necháme asi 20 minut odpočinout. Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vařící osolené vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut.
 




1 komentář: