Na přípravu budete potřebovat:
8 kuřecích křidélek zbavených špiček
1PL medu
1PL sójové omáčky
2KL feferonového krému ( popř. sušené chilli nebo feferonka)
1/2PL tandoori masala
sůl
1PL medu
1PL sójové omáčky
2KL feferonového krému ( popř. sušené chilli nebo feferonka)
1/2PL tandoori masala
sůl
Dále :
2 velké cibule nakrájené na měsíčky
2 stroužky česneku
1 červená paprika + 1 malá feferonka ( nemusí být)
1PL tandoori masala
kuskus
olej
vývar
sůl
2 velké cibule nakrájené na měsíčky
2 stroužky česneku
1 červená paprika + 1 malá feferonka ( nemusí být)
1PL tandoori masala
kuskus
olej
vývar
sůl
Postup:
Kuřecí křidélka osolíme a promícháme s uvedenými surovinami. Necháme alespoň půl hodiny marinovat.
Cibuli také osolíme, promícháme s pár kapkami oleje a tandoori kořením. Taktéž necháme odležet.
Troubu si rozehřejeme na 220C. Na pánvi
vhodné do trouby nebo v pekáčku necháme rozpálit olej, trochu ztlumíme
oheň a křidélka bez marinády z obou stran opečeme. Musíme dávat pozor, v
marinádě je med a ten se rád připaluje. Sejmeme z ohně a vložíme na 15 -
20 minut do trouby dopéct.
V jiné pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli obalenou kořením a
orestujeme tak, aby zůstala křupavá, v polovině restování přidáme na
kostičky nakrájenou papriku a nakonec posekaný česnek. Vsypeme kuskus,
promícháme s cibulovou směsí, osolíme a zalijeme vroucím vývarem tak,
aby tekutina byla cca 1 - 2 cm nad směsí. Přiklopíme, odstavíme a
necháme nabobtnat.
Křidélka servírujeme s kuskusem a polijeme výpekem.
Křidélka servírujeme s kuskusem a polijeme výpekem.
Kde sa dá kúpiť prosím tandoori masala? Ďakujem krásne :-)
OdpovědětVymazatAj v tescu
OdpovědětVymazat