úterý 11. března 2014

Křidélka s tandoori cibulovým kuskusem

Na přípravu budete potřebovat:

8 kuřecích křidélek zbavených špiček
1PL medu
1PL sójové omáčky
2KL feferonového krému ( popř. sušené chilli nebo feferonka)
1/2PL tandoori masala
sůl



Dále :
2 velké cibule nakrájené na měsíčky
2 stroužky česneku
1 červená paprika + 1 malá feferonka ( nemusí být)
1PL tandoori masala
kuskus
olej
vývar
sůl 

Postup:

Kuřecí křidélka osolíme a promícháme s uvedenými surovinami. Necháme alespoň půl hodiny marinovat.


Cibuli také osolíme, promícháme s pár kapkami oleje a tandoori kořením. Taktéž necháme odležet.


Troubu si rozehřejeme na 220C. Na pánvi vhodné do trouby nebo v pekáčku necháme rozpálit olej, trochu ztlumíme oheň a křidélka bez marinády z obou stran opečeme. Musíme dávat pozor, v marinádě je med a ten se rád připaluje. Sejmeme z ohně a vložíme na 15 - 20 minut do trouby dopéct.


V jiné pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli obalenou kořením a orestujeme tak, aby zůstala křupavá, v polovině restování přidáme na kostičky nakrájenou papriku a nakonec posekaný česnek. Vsypeme kuskus, promícháme s cibulovou směsí, osolíme a zalijeme vroucím vývarem tak, aby tekutina byla cca 1 - 2 cm nad směsí. Přiklopíme, odstavíme a necháme nabobtnat.
Křidélka servírujeme s kuskusem a polijeme výpekem. 




2 komentáře: