Na přípravu budete potřebovat:
1 naporcovaný králík
4 velké cibule ( použila jsem červené)
150g slaniny
250ml kvalitního červeného vína
čerstvý tymián a rozmarýn
po 5 kuličkách nového koření a jalovce
2 bobkové listy
2 hřebíčky
máslo, olej nebo sádlo ( jak je kdo zvyklý)
sůl
4 velké cibule ( použila jsem červené)
150g slaniny
250ml kvalitního červeného vína
čerstvý tymián a rozmarýn
po 5 kuličkách nového koření a jalovce
2 bobkové listy
2 hřebíčky
máslo, olej nebo sádlo ( jak je kdo zvyklý)
sůl
Postup:
Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu,
maso poprášíme moukou) . Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran
jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme
na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme také na kostičky nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých
bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme
vínem a necháme částečně odpařit. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme
podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220C. Prvních 20
minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme, přeléváme šťávou a dopečeme
doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou. Podáváme třeba s
bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory,
kaše ...
Žádné komentáře:
Okomentovat