Toto jídlo si pamatuji ze svých dětských let, moc jsem ho milovala. Tak z nostalgie přidávám tento recept na " biftek " chudých.
Na přípravu budete potřebovat:
Vepřová játra nakrájená na plátky cca 2cm vysoké ( na 1 porci cca 150g)
pepř
vejce ( množství podle počtu strávníků)
solamyl
sůl
olej
pepř
vejce ( množství podle počtu strávníků)
solamyl
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Vepřová játra opepříme a poprášíme solamylem. Vložíme je na rozpálený olej v pánvi
a z obou stran je propékáme cca 2 minuty. Játra by měla zůstat uvnitř
růžová, ne příliš krvavá. Osolíme až hotová játra, jinak by nám při
tepelné úpravě ztvrdla.
Na jiné pánvi na oleji připravíme volská oka.
Játra podáváme s volským okem a hranolkami.
Na jiné pánvi na oleji připravíme volská oka.
Játra podáváme s volským okem a hranolkami.
Že osolená játra ztvrdnou je nesmysl, když mám čas, nasolím játra den dopředu, jsou pak krásně růžová a vůbec nejsou tvrdá. Kdo tohle vymyslel, nevím, ale je to pitomost.
OdpovědětVymazat