středa 12. března 2014

Biftek chudých s volským okem


Toto jídlo si pamatuji ze svých dětských let, moc jsem ho milovala. Tak z nostalgie přidávám tento recept na " biftek " chudých.


Na přípravu budete potřebovat:

Vepřová játra nakrájená na plátky cca 2cm vysoké ( na 1 porci cca 150g)
pepř
vejce ( množství podle počtu strávníků)
solamyl
sůl
olej
Postup přípravy receptu:

Vepřová játra opepříme a poprášíme solamylem. Vložíme je na rozpálený olej v pánvi a z obou stran je propékáme cca 2 minuty. Játra by měla zůstat uvnitř růžová, ne příliš krvavá. Osolíme až hotová játra, jinak by nám při tepelné úpravě ztvrdla.
Na jiné pánvi na oleji připravíme volská oka.
Játra podáváme s volským okem a hranolkami.


 

 






1 komentář:

  1. Že osolená játra ztvrdnou je nesmysl, když mám čas, nasolím játra den dopředu, jsou pak krásně růžová a vůbec nejsou tvrdá. Kdo tohle vymyslel, nevím, ale je to pitomost.

    OdpovědětVymazat