středa 12. března 2014

Cizrnová polévka s bramborem s chutí Orientu

 
Na přípravu budete potřebovat:

4 větší brambory
250g vařené cizrny
1 cibule
4 stroužky česneku
hrst čerstvého nakrájeného mangoldu nebo špenátu
2PL červené kari pasty
1,5 l vývaru
150ml kokosového mléka ( kdo nemá rád, dá smetanu na vaření)
olej nebo máslo
sůl 

Postup:

Na másle nebo oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli a po chvilce i posekané 2 stroužky česneku. Přimícháme kari pastu, zlehka orestujeme a zalijeme vývarem. Vložíme uvařenou cizrnu a na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí brambor. Nakonec přidáme zbytek posekaného česneku. Odebereme část zeleniny, tu necháme jako vložku do polévky, a zbytek dohladka rozmixujeme. Poté přilijeme kokosové mléko nebo smetanu, vložíme mangold nebo špenát a necháme jej zavadnout. Dochutíme a buď zeleninu vrátíme zpět do polévky nebo ji vložíme přímo na talíř a zalijeme polévkou. 



 



Žádné komentáře:

Okomentovat