Tohle je opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to,
že i zapřísáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobroutu dá s velkou
chutí.
Samozřejmě druhům náplní se meze nekladou.
Na přípravu budete potřebovat:
Na dva kousky:
2 velké žampiony s širokou hlavou, nejlépe Portobello
2 hrsti čerstvého baby špenátu
cca 100g nivy
1 šalotka nebo malá cibulka
1 stroužek česneku
čerstvý tymián
listové těsto
1 vejce na potření
sůl
olej
2 velké žampiony s širokou hlavou, nejlépe Portobello
2 hrsti čerstvého baby špenátu
cca 100g nivy
1 šalotka nebo malá cibulka
1 stroužek česneku
čerstvý tymián
listové těsto
1 vejce na potření
sůl
olej
Postup:
Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky
oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a
na stejnou pánev
dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme
špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme. Trochu nivy si nahrubo
nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem,
upěchujeme.
Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě
kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší,
abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit. Kolečko pod klobouk
si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj
klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru.
Druhé
kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk,
urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme. Celé pomažeme vejcem a
posypeme tymiánem.
Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.
To musí být výborné.Ostatně jako všechny Vaše recepty.Jsem moc ráda,že jsem Váš blog objevila.Bára
OdpovědětVymazatJe to opravdu moc dobré. A děkuji za milou zprávu :-)
OdpovědětVymazatnádhera taky zkusím
OdpovědětVymazatDíky, určitě budou chutnat ;-)
Vymazat