středa 12. března 2014

Grilovaný chřest

 
Na přípravu budete potřebovat:

svazek zeleného chřestu
1PL slunečnicového oleje
1PL sezamového oleje
2PL sójové omáčky
1 stroužek česneku
sezamová semínka 

Postup:

Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a sezamová semínka. Chřest omyjeme a lehce ohneme, až se dřevnatý konec odlomí. Použijeme ho třeba do polévky. Špejlemi spojíme několik chřestů k sobě, budou se nám lépe obracet. Potřeme je marinádou a necháme chvilku marinovat. Poté na pánvi ( nejlépe grilovací) rozpálíme olej a chřest po obou stranách opěkáme a potíráme marinádou. Nakonec do zbytku marinády prolisujeme stroužek česneku a naposledy potřeme. 





Žádné komentáře:

Okomentovat