Na přípravu budete potřebovat:
svazek zeleného chřestu
1PL slunečnicového oleje
1PL sezamového oleje
2PL sójové omáčky
1 stroužek česneku
sezamová semínka
1PL slunečnicového oleje
1PL sezamového oleje
2PL sójové omáčky
1 stroužek česneku
sezamová semínka
Postup:
Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a
sezamová semínka. Chřest omyjeme a lehce ohneme, až se dřevnatý konec
odlomí. Použijeme ho třeba do polévky. Špejlemi spojíme několik chřestů k
sobě, budou se nám lépe obracet. Potřeme je marinádou a necháme chvilku
marinovat. Poté na pánvi
( nejlépe grilovací) rozpálíme olej a chřest po obou stranách opěkáme a
potíráme marinádou. Nakonec do zbytku marinády prolisujeme stroužek
česneku a naposledy potřeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat