středa 12. března 2014

Karbanátky se šalvějí a jablkem


Na přípravu budete potřebovat:

500g mletého míchaného masa
1 větší kyselejší jablko
8 listů čerstvé šalvěje
1 cibule
1 starší houska
50g parmazánu nebo lze nahradit jiným tvrdým sýrem
1 vejce
sůl, pepř 


Postup přípravy receptu :

Housku namočíme do mléka nebo vody a necháme změknout, poté zbavíme přebytečné tekutiny. Maso smícháme s nastrouhaným vymačkaným jablkem, sýrem, houskou, vejcem a jemně nakrájenou cibulí a šalvějí. Osolíme, opepříme a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme trochou strouhanky. Vytvoříme karbanátky, které pozvolna smažíme na rozpáleném oleji. Karbanátky jsou velice šťavnaté s báječnou chutí. 


 



Žádné komentáře:

Okomentovat