pátek 7. března 2014

Hovězí líčka se šípkovou omáčkou

 

Na přípravu budete potřebovat :


2 hovězí líčka (cca 700g)
4 šalotky
3PL šípkové marmelády
2PL balsamikového octa
200ml červeného vína
1 gelový bujón
čerstvý tymián
olej
sůl, pepř 


Postup:

Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme.
Na hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme. Vyjmeme a do výpeku dáme najemno nakrájenou šalotku, orestujeme, zalijeme octem, přidáme marmeládu a necháme rozpustit. Přilijeme víno, necháme trošku odpařit a vložíme zpět maso a tymián. Přilijeme v horké vodě rozpuštěný bujón nebo použijeme vlastní vývar. Podlijeme pouze do poloviny výšky masa, přiklopíme a dáme do trouby rozpálené na 180C. Za občasného podlévaní pečeme přikryté 2,5 hodiny. Šťávu ničím nezahušťujeme, pouze redukujeme na požadovanou hustotu. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.



Žádné komentáře:

Okomentovat