Sluníčko už tahá svými paprsky medvědí česnek ze země. U nás jen na zahradě, kam jsem si zasadila pár cibulek, které se naštěstí docela rychle množí. Ovšem jsou místa, což všem ostatním závidím, kde jsou celé háje prorostlé touto skvělou bylinou s jemnou chutí a vůní česneku.
Na přípravu budete potřebovat:
1 kuřecí řízek ( prsní nebo stehenní)
4 menší brambory
1 malá cibule
10cm pórku
kousek másla
hrstka medvědího česneku
špetka drceného kmínu a muškátového oříšku
sůl
4 menší brambory
1 malá cibule
10cm pórku
kousek másla
hrstka medvědího česneku
špetka drceného kmínu a muškátového oříšku
sůl
Postup:
Všechny ingredience nakrájíme na kostky. Na másle
zpěníme cibuli, přidáme maso, pórek a orestujeme. Osolíme, vložíme
brambory, okořeníme a zalijeme vodou nebo vývarem ( cca 1 litr). Když je
vše měkké, odstavíme, vyjmeme část zeleniny s masem a uchováme ji jako
vložku do polévky. Zbytek rozmixujeme dohladka, přisypeme nakrájený
medvědí česnek a vrátíme zpět zeleninu s masem. Prohřejeme a dochutíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat