Na přípravu budete potřebovat:
1 kuřecí prso
10 - 12 blizen šafránu ( prostě malá špetička)
50ml bílého vína nebo vody
3PL mascarpone
200ml smetany na vaření
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej
10 - 12 blizen šafránu ( prostě malá špetička)
50ml bílého vína nebo vody
3PL mascarpone
200ml smetany na vaření
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej
Postup:
Minimálně na hodinu ( raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.
Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme. Opečeme je na olivovém oleji,
poté vlijeme víno se šafránem a promícháme. Necháme malinko odpařit,
vmícháme mascarpone a zalijeme smetanou. Vše provaříme, aby se
mascarpone zcela rozpustilo. Dochutíme solí a vsypeme posekanou bazalku.
Odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s těstovinami ( já jsem použila tortellini).
Podáváme s těstovinami ( já jsem použila tortellini).
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pro kolik porcí je recept stavěný. Děkuji. (Vypadá to lákavě. 😊 )
OdpovědětVymazatRecept je z jednoho kuřecího prsa, takže asi 2 normální porce, pokud nejste velký jedlík ;-)
Vymazat