neděle 9. března 2014

Jemná šafránová omáčka na těstoviny


Na přípravu budete potřebovat:

1 kuřecí prso
10 - 12 blizen šafránu ( prostě malá špetička)
50ml bílého vína nebo vody
3PL mascarpone
200ml smetany na vaření
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
sůl
olivový olej 

Postup:

Minimálně na hodinu ( raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.


Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme. Opečeme je na olivovém oleji, poté vlijeme víno se šafránem a promícháme. Necháme malinko odpařit, vmícháme mascarpone a zalijeme smetanou. Vše provaříme, aby se mascarpone zcela rozpustilo. Dochutíme solí a vsypeme posekanou bazalku. Odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s těstovinami ( já jsem použila tortellini). 




Žádné komentáře:

Okomentovat