Na přípravu budete potřebovat:
2 kuřecí prsa
hrst šalotek
100g slaniny
čerstvá šalvěj
3PL švestkových povidel
2PL octa basamico
kousek másla
cca 100ml velmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón
sůl
pepř
olej
100g slaniny
čerstvá šalvěj
3PL švestkových povidel
2PL octa basamico
kousek másla
cca 100ml velmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón
sůl
pepř
olej
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Slaninu nakrájíme na proužky, šalotky, pokud jsou hodně malé, necháme vcelku, větší překrojíma na půl. Spolu se slaninou a posekanou šalvějí je dáme na pánev s trochou oleje a restujeme asi 5 minut.
Slaninu nakrájíme na proužky, šalotky, pokud jsou hodně malé, necháme vcelku, větší překrojíma na půl. Spolu se slaninou a posekanou šalvějí je dáme na pánev s trochou oleje a restujeme asi 5 minut.
Poté směs shrneme ke straně a
přidáme plátky masa. Ty opečeme z obou stran dohněda. Směs občas
promícháme.
Poté maso vyjmeme, přilijeme ocet, necháme trochu odpařit, vmícháme
povidla a přilijeme vývar. Provaříme, dochutíme solí, přimícháme kousek
másla na zjemnění a vrátíme zpět prohřát maso.
Žádné komentáře:
Okomentovat