neděle 9. března 2014

Kuřecí na šalotce a povidlech


Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí prsa
hrst šalotek
100g slaniny
čerstvá šalvěj
3PL švestkových povidel
2PL octa basamico
kousek másla
cca 100ml velmi silného vývaru nebo kvalitní gelový bujón
sůl
pepř
olej 

Postup: 

Kuřecí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
Slaninu nakrájíme na proužky, šalotky, pokud jsou hodně malé, necháme vcelku, větší překrojíma na půl. Spolu se slaninou a posekanou šalvějí je dáme na pánev s trochou oleje a restujeme asi 5 minut. 


Poté směs shrneme ke straně a přidáme plátky masa. Ty opečeme z obou stran dohněda. Směs občas promícháme.


Poté maso vyjmeme, přilijeme ocet, necháme trochu odpařit, vmícháme povidla a přilijeme vývar. Provaříme, dochutíme solí, přimícháme kousek másla na zjemnění a vrátíme zpět prohřát maso. 




Žádné komentáře:

Okomentovat