Na přípravu budete potřebovat:
500ml mléka
250g hladké mouky
2 vejce
špetka prášku do pečiva
2PL rozpuštěného másla
250g hladké mouky
2 vejce
špetka prášku do pečiva
2PL rozpuštěného másla
trocha rumu
špetka soli
dále pak:
hrušková povidla ... recept mám zde
tvrdý tvaroh
moučkový cukr
popř. kysaná smetana při servírování
špetka soli
dále pak:
hrušková povidla ... recept mám zde
tvrdý tvaroh
moučkový cukr
popř. kysaná smetana při servírování
Postup:
Z těsta upečeme palačinky, které potřeme hruškovými
povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvrdým tvarohem. Svineme a
pocukrujeme. Velmi dobré jsou v kombinaci se zakysanou smetanou.
Any prosim Ta....nemas recept na hruskove povidla?
OdpovědětVymazatMini, dělala jsem je podle tohoto receptu a přidala jsem koření, skořici , badyán a hřebíčky. Hodně nechat vypařit šťávu. Na valašské frgály se ale dělají povidla ze sušených hrušek, ty dělala Naďa.
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatZapomněla jsem ti sem dát odkaz http://www.toprecepty.cz/recept/7803-povidla-pecena-v-troube/
OdpovědětVymazat