neděle 9. března 2014

Palačinky s hruškovými povidly a tvrdým tvarohem


Na přípravu budete potřebovat:

500ml mléka
250g hladké mouky
2 vejce
špetka prášku do pečiva
2PL rozpuštěného másla
trocha rumu
špetka soli

dále pak:
hrušková povidla ... recept mám zde
tvrdý tvaroh
moučkový cukr
popř. kysaná smetana při servírování 

Postup:


Z těsta upečeme palačinky, které potřeme hruškovými povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvrdým tvarohem. Svineme a pocukrujeme. Velmi dobré jsou v kombinaci se zakysanou smetanou. 




4 komentáře:

  1. Any prosim Ta....nemas recept na hruskove povidla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mini, dělala jsem je podle tohoto receptu a přidala jsem koření, skořici , badyán a hřebíčky. Hodně nechat vypařit šťávu. Na valašské frgály se ale dělají povidla ze sušených hrušek, ty dělala Naďa.

      Vymazat
  2. Zapomněla jsem ti sem dát odkaz http://www.toprecepty.cz/recept/7803-povidla-pecena-v-troube/

    OdpovědětVymazat