neděle 9. března 2014

Palačinky s hruškovými povidly a tvrdým tvarohem


Na přípravu budete potřebovat:

500ml mléka
250g hladké mouky
2 vejce
špetka prášku do pečiva
2PL rozpuštěného másla
trocha rumu
špetka soli

dále pak:
hrušková povidla ... recept mám zde
tvrdý tvaroh
moučkový cukr
popř. kysaná smetana při servírování 

Postup:


Z těsta upečeme palačinky, které potřeme hruškovými povidly a posypeme najemno nastrouhaným tvrdým tvarohem. Svineme a pocukrujeme. Velmi dobré jsou v kombinaci se zakysanou smetanou. 




4 komentáře:

  1. Any prosim Ta....nemas recept na hruskove povidla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mini, dělala jsem je podle tohoto receptu a přidala jsem koření, skořici , badyán a hřebíčky. Hodně nechat vypařit šťávu. Na valašské frgály se ale dělají povidla ze sušených hrušek, ty dělala Naďa.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Zapomněla jsem ti sem dát odkaz http://www.toprecepty.cz/recept/7803-povidla-pecena-v-troube/

    OdpovědětVymazat