sobota 8. března 2014

Ruský sýr


Na přípravu budete potřebovat:

400g měkkého tvarohu
80g změklého másla
160g husté kysané smetany nebo kyselého mléka
1 cibule
1 stroužek česneku
špetka sladké papriky
špetka soli 


Postup:

Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a šťávu vymačkáme, česnek prolisujeme. Tvaroh utřeme s máslem a kysanou smetanou dohladku, vmícháme cibuli, česnek, papriku a sůl.
Vše pevně utáhneme do plátýnka, cedník položíme na nějakou velikostí odpovídající misku, vložíme hmotu v plátně a zatížíme sáčkem naplněným vodou. Necháme 4 dny uležet. Nejprve dva dny na chladnějším místě a pak přendáme do lednice. Přebytečná tekutina by měla vykapat.


Žádné komentáře:

Okomentovat