Na přípravu budete potřebovat:
400g měkkého tvarohu
80g změklého másla
160g husté kysané smetany nebo kyselého mléka
1 cibule
1 stroužek česneku
špetka sladké papriky
špetka soli
80g změklého másla
160g husté kysané smetany nebo kyselého mléka
1 cibule
1 stroužek česneku
špetka sladké papriky
špetka soli
Postup:
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a šťávu
vymačkáme, česnek prolisujeme. Tvaroh utřeme s máslem a kysanou smetanou
dohladku, vmícháme cibuli, česnek, papriku a sůl.
Vše pevně utáhneme do plátýnka, cedník položíme na nějakou velikostí odpovídající misku, vložíme hmotu v plátně a zatížíme sáčkem naplněným vodou. Necháme 4 dny uležet. Nejprve dva dny na chladnějším místě a pak přendáme do lednice. Přebytečná tekutina by měla vykapat.
Vše pevně utáhneme do plátýnka, cedník položíme na nějakou velikostí odpovídající misku, vložíme hmotu v plátně a zatížíme sáčkem naplněným vodou. Necháme 4 dny uležet. Nejprve dva dny na chladnějším místě a pak přendáme do lednice. Přebytečná tekutina by měla vykapat.
Žádné komentáře:
Okomentovat