Na přípravu budete potřebovat:
8 kuřecích špalíčků s kůží ( mohou být i prsa s kůží)
4 šalotky
2KL dijonské hořčice
2KL worcestru
2PL brandy
100ml vývaru
3PL smetany na vaření
1 stroužek česneku
zelená petrželka a snítka estragonu
máslo, olej
sůl, pepř
4 šalotky
2KL dijonské hořčice
2KL worcestru
2PL brandy
100ml vývaru
3PL smetany na vaření
1 stroužek česneku
zelená petrželka a snítka estragonu
máslo, olej
sůl, pepř
Postup:
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na másle s
olejem dohněda. Přendáme do pekáčku do rozpálené trouby na 200C a
dopékáme cca 15 minut.
Do výpeku dáme orestovat najemno nakrájenou šalotku, přidáme posekaný česnek, hořčici, worcestr a brandy, rozmícháme a přilijeme vývar. Necháme 5 minut vařit a nalijeme smetanu. Prohřejeme a přidáme posekanou petrželku a estragon. Výpek z masa vlijeme do omáčky, promícháme a podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Do výpeku dáme orestovat najemno nakrájenou šalotku, přidáme posekaný česnek, hořčici, worcestr a brandy, rozmícháme a přilijeme vývar. Necháme 5 minut vařit a nalijeme smetanu. Prohřejeme a přidáme posekanou petrželku a estragon. Výpek z masa vlijeme do omáčky, promícháme a podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat