Na přípravu budete potřebovat:
500g telecí nožiny ( může být i kýta nebo plec)
100g slaniny
2PL dijonské hořčice
kus celeru, cca 1/4
1 jablko
4 šalotky
čerstvý rozmarýn ( určitě by se hodila i šalvěj)
200ml bílého suchého vína
100ml smetany na vaření
kousek másla
sůl, pepř
100g slaniny
2PL dijonské hořčice
kus celeru, cca 1/4
1 jablko
4 šalotky
čerstvý rozmarýn ( určitě by se hodila i šalvěj)
200ml bílého suchého vína
100ml smetany na vaření
kousek másla
sůl, pepř
Postup:
Maso si pokrájíme na kousky, osolíme a opepříme.
V pekáčku si orestujeme slaninu, přidáme kousek másla, pokrájené šalotky a ještě necháme zesklovatět. Vložíme maso, opečeme jej z obou stran, přidáme hořčici, na kostičky nakrájený celer a jablko zbavené slupky, rozmarýn a podlijeme vínem. Necháme tak z poloviny odpařit a přilijeme trochu vody nebo vývaru.Přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby na 200C na cca 45 minut.
V pekáčku si orestujeme slaninu, přidáme kousek másla, pokrájené šalotky a ještě necháme zesklovatět. Vložíme maso, opečeme jej z obou stran, přidáme hořčici, na kostičky nakrájený celer a jablko zbavené slupky, rozmarýn a podlijeme vínem. Necháme tak z poloviny odpařit a přilijeme trochu vody nebo vývaru.Přiklopíme a vložíme do rozpálené trouby na 200C na cca 45 minut.
Podle potřeby podléváme a maso otáčíme. Pokud je maso
měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku nalijeme smetanu. Provaříme a
rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já rozmixovala jen částečně. Dochutíme
solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat