středa 12. března 2014

Žampiony " Wellington "


 Tohle je opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobroutu dá s velkou chutí. Samozřejmě druhům náplní se meze nekladou.


  Na přípravu budete potřebovat:

Na dva kousky:
2 velké žampiony s širokou hlavou, nejlépe Portobello
2 hrsti čerstvého baby špenátu
cca 100g nivy
1 šalotka nebo malá cibulka
1 stroužek česneku
čerstvý tymián
listové těsto
1 vejce na potření
sůl
olej 



Postup:

Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova. Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme. Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme.



 Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit. Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru. 



Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme. Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.



Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova. 




4 komentáře:

  1. To musí být výborné.Ostatně jako všechny Vaše recepty.Jsem moc ráda,že jsem Váš blog objevila.Bára

    OdpovědětVymazat
  2. Je to opravdu moc dobré. A děkuji za milou zprávu :-)

    OdpovědětVymazat