Na přípravu budete potřebovat:
2 pšeničné tortilly o průměru 15cm
1 kuřecí stehenní nebo prsní řízek
červené sterilované fazole
200g tvrdého sýru, nejlépe čedar ( já bohužel neměla, dala jsem Blaťácké zlato)
nakládané papričky Jalapeňo ( dle chuti)
Na omáčku:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka sterilovaných rajčat
1 kuřecí stehenní nebo prsní řízek
červené sterilované fazole
200g tvrdého sýru, nejlépe čedar ( já bohužel neměla, dala jsem Blaťácké zlato)
nakládané papričky Jalapeňo ( dle chuti)
Na omáčku:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka sterilovaných rajčat
1 feferonka
olej
sůl, pepř
olej
sůl, pepř
Postup:
Nejprve dáme vařit do osolené vody maso. Když je měkké, natrháme ho pomocí vidličky na proužky.
Omáčku připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli, po chvilce přidáme posekaný česnek a feferonku a restujeme, dokud nám česnek nezačne mírně zlátnout. Pak přilijeme rajčata, osolíme a opepříme. Vaříme zhruba 10 minut, aby se tekutina zredukovala a pokud je potřeba, rajčata trochu rozmačkáme.
Na tortilly rozložíme posekané jalapeňo papričky, maso, fazole, sýr a můžeme přidat ještě čerstvou feferonku.
Omáčku připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli, po chvilce přidáme posekaný česnek a feferonku a restujeme, dokud nám česnek nezačne mírně zlátnout. Pak přilijeme rajčata, osolíme a opepříme. Vaříme zhruba 10 minut, aby se tekutina zredukovala a pokud je potřeba, rajčata trochu rozmačkáme.
Na tortilly rozložíme posekané jalapeňo papričky, maso, fazole, sýr a můžeme přidat ještě čerstvou feferonku.
Pevně zabalíme a vložíme do
zapékací misky. Pokud nám zbyly fazole, dáme je okolo tortill.
Zalijeme
omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do zlatova do
rozpálené trouby na 200C.
Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.
Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.
Žádné komentáře:
Okomentovat