neděle 9. března 2014

Kuřecí jalapeňo enchiladas ( zapečené )

 
Na přípravu budete potřebovat:

2 pšeničné tortilly o průměru 15cm
1 kuřecí stehenní nebo prsní řízek
červené sterilované fazole
200g tvrdého sýru, nejlépe čedar ( já bohužel neměla, dala jsem Blaťácké zlato)
nakládané papričky Jalapeňo ( dle chuti)

Na omáčku:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka sterilovaných rajčat 
1 feferonka
olej
sůl, pepř 

Postup: 

Nejprve dáme vařit do osolené vody maso. Když je měkké, natrháme ho pomocí vidličky na proužky.
Omáčku  připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli, po chvilce přidáme posekaný česnek a feferonku a restujeme, dokud nám česnek nezačne mírně zlátnout. Pak přilijeme rajčata, osolíme a opepříme. Vaříme zhruba 10 minut, aby se tekutina zredukovala a pokud je potřeba, rajčata trochu rozmačkáme.
Na tortilly rozložíme posekané jalapeňo papričky, maso, fazole, sýr a můžeme přidat ještě čerstvou feferonku. 


 Pevně zabalíme a vložíme do zapékací misky. Pokud nám zbyly fazole, dáme je okolo tortill. 



Zalijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do zlatova do rozpálené trouby na 200C.
Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.




Žádné komentáře:

Okomentovat