Na přípravu budete potřebovat:
1 květák rozebraný na růžičky
sůl
olej
Na pikantní těstíčko:
2 vejce
3PL solamylu
3PL hladké mouky
1-2PL sójové omáčky
2 stroužky česneku
150ml piva
1PL sypkého koření Harísa ( složení viz. poznámka)
1PL vloček z červené papriky
1PL slunečnicových semínek
1PL sezamových semínek
sůl
sůl
olej
Na pikantní těstíčko:
2 vejce
3PL solamylu
3PL hladké mouky
1-2PL sójové omáčky
2 stroužky česneku
150ml piva
1PL sypkého koření Harísa ( složení viz. poznámka)
1PL vloček z červené papriky
1PL slunečnicových semínek
1PL sezamových semínek
sůl
Postup:
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru,
stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat.
Všechny přísady na těstíčko si do hladka vymícháme a necháme během vaření květáku odležet. Těstíčko by mělo být za syrova dost výrazně ochucené. Smažením trochu chuti ztratí.
Všechny přísady na těstíčko si do hladka vymícháme a necháme během vaření květáku odležet. Těstíčko by mělo být za syrova dost výrazně ochucené. Smažením trochu chuti ztratí.
V hlubší pánvi
rozpálíme na vysokou teplotu větší množství oleje ( popř. použijeme
fritovací hrnec). Růžičky květáku namáčíme ve větším množství těstíčka a
okamžitě vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova.
Poznámka:
Kořenící směs Harísa ( od Antonína) má toto složení: drcené chilli, česnek, koriandr, cumin, paprika
Žádné komentáře:
Okomentovat