pátek 7. března 2014

Lilkový " tatarák "


Na přípravu budete potřebovat:

1 velký lilek
1 menší cibule ( použila jsem červenou)
3 rajčata
1 menší paprika ( kdo rád pikantní, přidá feferonku)
1PL posekaných kaparů
2PL kečupu
2KL pálivé chilli omáčky
1PL worcesteru
2 velké stroužky česneku ( nebo podle chuti)
čerstvě mletý pepř
sůl
olivový olej 


Postup:

Lilek nakrájíme na 0,5cm kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté osušíme papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu, dosolíme a restujeme, dokud není lilek hnědý. Trvá to cca 7 minut. Poté sejmeme ze zdroje tepla, vmícháme kečup, chilli omáčku, worcester, utřený česnek, posekané kapary, pepř a dochutíme podle potřeby solí.
Podáváme s opečeným pečivem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat