Na přípravu budete potřebovat:
1 balení čokoládových oplatek Kolonáda
1 mascarpone
1 tvaroh
250-300ml smetany na šlehání
100g cukru
1 vanilkový cukr
5PL práškového cappuccina
10 plátků želatiny
višňová griotka
1 mascarpone
1 tvaroh
250-300ml smetany na šlehání
100g cukru
1 vanilkový cukr
5PL práškového cappuccina
10 plátků želatiny
višňová griotka
Postup:
Oplatky potřeme z jedné strany griotkou a necháme je nasáknout.
Želatinu namočíme, a když je nabobtnaná, vymačkáme ji, zahřejeme a rozmícháme.
Mascarpone s tvarohem a oběma cukry důkladně promícháme. Smetanu s cappuccinem vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme do krému a postupně i želatinu. Oplatky potíráme krémem a klademe na sebe, na povrch a boky natřeme a uhladíme zbytek krému.
Necháme ztuhnout v lednici nejlépe přes noc a před podáváním posypeme kakaem.
Tak to msí být výborné.Šlo by to i z jiných oplatek?
OdpovědětVymazatMyslím třeba oříškové.
Myslím, že by to mohlo jít, ale neměly by ty oplatky být příliš silné :-)
Vymazat