Na přípravu budete potřebovat:
cca 300- 400g cibule nakrájené na klínky
2 stroužky česneku
pár lístků čerstvé šalvěje
1,5 l uzeného vývaru
( kdo rád cibulačku s bílým vínem, může přidat cca 100ml)
uzené maso
pepř
sůl
máslo
2 stroužky česneku
pár lístků čerstvé šalvěje
1,5 l uzeného vývaru
( kdo rád cibulačku s bílým vínem, může přidat cca 100ml)
uzené maso
pepř
sůl
máslo
Postup:
Na másle orestujeme cibuli skoro do hněda, čím déle
ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má
rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned trochu osolíme, bude rychleji
hnědá, protože pustí šťávu.
Asi v polovině restování přidáme posekanou
šlavěj. Kdo rád v polévce víno, přilije v této fázi víno a nechá ho
skoro odpařit. Poté opepříme a zalijeme uzeným vývarem, vaříme zhruba 5
minut, přidáme česnek a pokrájené maso a ještě 5 minut prohřejeme.
Dochutíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat