pondělí 10. března 2014

Uzená cibulačka se šalvějí

  
Na přípravu budete potřebovat:
 
cca 300- 400g cibule nakrájené na klínky
2 stroužky česneku
pár lístků čerstvé šalvěje
1,5 l uzeného vývaru
( kdo rád cibulačku s bílým vínem, může přidat cca 100ml)
uzené maso
pepř
sůl
máslo 


Postup:

Na másle orestujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned trochu osolíme, bude rychleji hnědá, protože pustí šťávu. 


Asi v polovině restování přidáme posekanou šlavěj. Kdo rád v polévce víno, přilije v této fázi víno a nechá ho skoro odpařit. Poté opepříme a zalijeme uzeným vývarem, vaříme zhruba 5 minut, přidáme česnek a pokrájené maso a ještě 5 minut prohřejeme. Dochutíme.




Žádné komentáře:

Okomentovat