Na přípravu budete potřebovat:
1 lilek
plátky schwarzwaldské šunky ( slaniny apod.)
1 mozzarella
sušená rajčata naložená v oleji
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl
plátky schwarzwaldské šunky ( slaniny apod.)
1 mozzarella
sušená rajčata naložená v oleji
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl
Postup:
Lilek nakrájíme na 1cm plátky, které osolíme a necháme
vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran
olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 220C.
Plátky lilku vyjmeme z trouby a potřeme rozmačkaným česnekem, stačí z jedné strany. Každý plátek lilku položíme na plátek šunky, na něj dáme kousek mozzarelly, bazalku a sušené rajče.
Plátky lilku vyjmeme z trouby a potřeme rozmačkaným česnekem, stačí z jedné strany. Každý plátek lilku položíme na plátek šunky, na něj dáme kousek mozzarelly, bazalku a sušené rajče.
Já si mozzarellu trochu vždy
osolím, ale není potřeba. Svineme a sepneme závitek párátkem.
Opečeme na
mírnějším plameni ze všech stran a jakmile by měla mozzarella tendenci
vytékat, vyjmeme.
Podáváme třeba s pečivem nebo jenom se zeleninovým salátem.
Podáváme třeba s pečivem nebo jenom se zeleninovým salátem.
nadherne fotky a moc dobry recept
OdpovědětVymazatFrantiško, moc děkuji, jsem ráda, že se recept i fotky líbí :-) Ty jsi Františka z Topek?
Vymazatano :)
VymazatTak to jsem ráda, že jsi zabrousila sem. Díky :-)
Vymazat