pondělí 10. března 2014

Lilkové závitky


Na přípravu budete potřebovat:

1 lilek
plátky schwarzwaldské šunky ( slaniny apod.)
1 mozzarella
sušená rajčata naložená v oleji
2 stroužky česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl 

Postup: 

Lilek nakrájíme na 1cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 220C.
Plátky lilku vyjmeme z trouby a potřeme rozmačkaným česnekem, stačí z jedné strany. Každý plátek lilku položíme na plátek šunky, na něj dáme kousek mozzarelly, bazalku a sušené rajče.


Já si mozzarellu trochu vždy osolím, ale není potřeba. Svineme a sepneme závitek párátkem. 


Opečeme na mírnějším plameni ze všech stran a jakmile by měla mozzarella tendenci vytékat, vyjmeme.
Podáváme třeba s pečivem nebo jenom se zeleninovým salátem. 




4 komentáře: