pondělí 10. března 2014

Uzené maso s vejci a křenová bramborová kaše


Nostalgicky jsem si zavzpomínala na konzervu Uzené maso s vejci, které mi kdysi chutnávalo, ale takhle je to opravdu lepší.

Na přípravu budete potřebovat:

300g vařeného uzeného masa ( použila jsem žebra)
uzený vývar ( cca 2 větší naběračky)
3 vejce
1 cibule
bílá a červená paprika
zelené bylinky ( petrželka, libeček)
sůl
olej

Do klasické bramborové kaše vmícháme čerstvý křen nebo sterilovaný smetanový křen. 

Postup:

Uzené maso, cibuli a papriky pokrájíme nadrobné kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a cca 3 minuty restujeme. Přisypeme maso, promícháme a postupně podléváme vývarem, který by se měl do masa vsáknout a udělat ho šťavnatějším. Nakonec vmícháme bylinky a rozšlehaná vejce, necháme srazit a dochutíme solí.
Podáváme s křenovou bramborovou kaší, která pokrm skvěle doplní. 






1 komentář:

  1. Pamatujeme ale tohle není klasické krůtí maso s vejci.

    OdpovědětVymazat