Nostalgicky jsem si zavzpomínala na konzervu Uzené maso s
vejci, které mi kdysi chutnávalo, ale takhle je to opravdu lepší.
Na přípravu budete potřebovat:
300g vařeného uzeného masa ( použila jsem žebra)
uzený vývar ( cca 2 větší naběračky)
3 vejce
1 cibule
bílá a červená paprika
zelené bylinky ( petrželka, libeček)
sůl
olej
Do klasické bramborové kaše vmícháme čerstvý křen nebo sterilovaný smetanový křen.
uzený vývar ( cca 2 větší naběračky)
3 vejce
1 cibule
bílá a červená paprika
zelené bylinky ( petrželka, libeček)
sůl
olej
Do klasické bramborové kaše vmícháme čerstvý křen nebo sterilovaný smetanový křen.
Postup:
Uzené maso, cibuli a papriky pokrájíme nadrobné
kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a cca 3 minuty
restujeme. Přisypeme maso, promícháme a postupně podléváme vývarem,
který by se měl do masa vsáknout a udělat ho šťavnatějším. Nakonec
vmícháme bylinky a rozšlehaná vejce, necháme srazit a dochutíme solí.
Podáváme s křenovou bramborovou kaší, která pokrm skvěle doplní.
Podáváme s křenovou bramborovou kaší, která pokrm skvěle doplní.
Pamatujeme ale tohle není klasické krůtí maso s vejci.
OdpovědětVymazat